Da bo Drake s Scorpionom kotiral zelo visoko, je bilo jasno že januarja, ko je izdal singel God's Plan in hipoma zasedel vrhove številnih svetovnih glasbenih lestvic. Sledila sta še singla Nice for What in I'm Upset, konec junija pa je izšla težko pričakovana plošča.

Seveda številka ne bi bila tako vrtoglava, če bi bila danes prodaja glasbe vezana le na tradicionalno prodajo fizičnih nosilcev zvoka. Teh je Drake v prvem tednu prodal 160 tisoč, preostale številke pa je pridelal prek streaming servisov. Skupno število streamanih skladb z albuma Scorpion je bilo po prvem tednu že milijarda. 

Četudi dvojna plošča, ki vključuje kar 25 skladb, med kritiki ni požela takšnega navdušenja, je javnost očitno na Drakovi strani. Na lestvici Billboard Hot 100 med prvimi desetimi skladbami najdemo kar sedem Drakovih z aktualnega albuma. Na prvem mestu že omenjena Nice For What, na drugem Nonstop, malce nižje pa še God's Plan, In My Feelings, I'm Upset, Emotionless in Don't Matter To Me.

Še posebej slednja je zanimiva, saj vključuje posthumne posnetke glasu Michaela Jacksona, ki jih je pokojni kralj popa posnel leta 1983 v sodelovanju še z eno kanadsko glasbeno legendo, Paulom Anko. Mimogrede, sedem skladb z istega albuma med prvimi desetimi na Billboard Hot 100 v tem tisočletju ni imel še nihče. Tudi sicer je to uspelo le še štirim izvajalcem. Janet Jackson z albumom Rythm Nation 1814, njenemu bratu Michaelu s ploščo Thriller in Bruceu Springsteenu z Born in the U.S.A.

Scorpion je dvojni album, ki v prvi polovici predstavlja nabritega raperja Draka, v drugi polovici pa prevlada nežnejši R&B, zavit pretežno v superzvezdnikove ljubezenske izpovedi. Tako morda niti ni čudno, da je plošča tako uspešna, saj nagovarja zelo različne profile občinstva. Obstaja pa tudi teorija, da je ta vrhunsko producirana plošča, ki pa po mnenju kritikov na vsebinski ravni ne prinaša nobenega resnejšega pretresa, namerno ustvarjena v takšni dolžini. Vse z namenom podiranja rekordov.

S porastom streaminga in digitalizacijo prodaje glasbe je Billboard pred nekaj leti oblikoval nov sistem za izračunavanje prodaje glasbenih albumov. Po novem sistemu se šteje, da je 1.500 streamov posamezne skladbe ekvivalentno prodanemu enemu izvodu albuma. Večje število skladb na albumu torej povečuje možnost boljše statistike za celoten album. Podobno taktiko je Drake ubral leta 2016 z albumom Views, ki je vključeval 24 skladb. Tudi ta plošča je podrla številne rekorde. Drake očitno tekmuje le še s samim seboj.