Florian Cloud de Bounevialle O'Malley Armstrong, kakor se glasi pravo ime pevke Dido, je svetovni glasbeni sloves zabeležila z albumom No Angel (1999). Več kot 20 milijonov prodanih izvodov so pospremile tudi številne prejete nagrade. Med njimi Brit Awards za najboljšo britansko pevko in najboljši album. Z naslednjim albumom Life for Rent (2003) je Dido le še utrdila svojo pot slave. Obe plošči sta na top 10 prodanih ploščah aktualnega tisočletja v Britaniji. No Angel zaostaja le za Back to Bedlam Jamesa Blunta, Life for Rent pa je uvrščena na sedmo mesto, takoj za ploščo 1, kolekcijo singlov The Beatles, ter pred Coldplayevo A Rush of Blood to the Head.

Še pomnite ...

Naslednja plošča Dido z naslovom Safe Trip Home je bila izdana leta 2008. Kljub dobremu kritiškemu sprejemu komercialnega uspeha predhodnic ni ponovila. Sledila je daljša pavza, nato ponoven poskus leta 2013, in sicer s ploščo Girl Who Got Away. Po novem daljšem premoru Dido napoveduje naslednji album Still on My Mind, ki bo izšel marca prihodnje leto. Za neučakane je tukaj že prvi singel Hurricanes.

Podobno kot v preteklosti Dido tudi pri Still on My Mind tesno sodeluje z bratom. Rollo oz. Rowland Constantine O'Malley Armstrong, ki je javnosti poznan tudi kot ustanovni član skupine Faithless, se je kot producent podpisal tako pod No Angel kot pod Life for Rent. Morda je ravno bratsko-sestrska naveza tista, ki bo Dido pripomogla nazaj na vrhove lestvic. Vsekakor si je sodelovanja z Rollom Dido zaželela tudi zaradi sproščenosti, ki jo omogoča ustvarjanje znotraj družinskih krogov. Dido je namreč vse vokale za prihajajočo ploščo posnela kar iz zofe v domači dnevni sobi.

Still on My Mind, ki ga napoveduje izdani singel Hurricanes, pa ni edino presenečenje, ki ga je za oboževalce pripravila Dido. Po kar 15 letih koncertnega premora se namreč obeta tudi nova turneja! V maju prihodnje leto bo obiskala evropsko celino, nam najbližje pa jo bomo lahko videli in slišali na Dunaju.

Fotografije: Profimedia