Ovitki za vinilne plošče

Darila za glasboljubce
Vsaka vinilka si zasluži zaščitni ovitek

Vsaka vinilka si počitek od predvajanja zasluži v udobnem in varnem ovitku. Slednji se hitro scefrajo in potrgajo, zato boste svojega glasboljubca izjemno razveselili s tem preprostim, a pozornim darilom. Če cenite njegove plošče in njegovo strast do glasbe, potem bo vedel, da cenite tudi njega.

Dobite na amazon.com za slabih 24 dolarjev.

Odmevnik za telefon

Tale preprosti trik morda že poznate - če telefon z zvočnikom navzdol postavite v kozarec, boste jakost predvajane glasbe zelo povečali. Pazite le, da je kozarec prazen. Krasno pogruntavščino predstavljajo odmevniki po vzoru prastarih gramofonov. Brez napajanja, brez strahu pred tresljaji in zlomljenimi gramofonskimi iglami. Spretni ga znate izdelati tudi sami!

Za nekaj več kot 10 EUR se po spletu ponuja Paladone PP3898 Smartphone Gramophone Building Kit.

Vodotesni zvočnik za pod tuš

Darila za glasboljubce
Za varno namakanje z glasbo potrebujete ustrezno opremo (ta na fotografiji simbolična, prava vodotesnost se nahaja na spodnji povezavi)

Res je, obstajajo ljudje, ki niti za trenutek ne preživijo brez glasbe. Akustika kopalnic je vedno slovela kot posebno okolje za glasbena doživetja. Od tod pod tušem toliko popevanja. Vodotesni zvočnik lahko s seboj odnesete tudi na jadranje in smučanje, vsekakor pa je dobrodošel takrat, ko vaš glasboljubec pod tušem dan za dnem popeva isto melodijo. Vam pa gre to že malce na živce.

Zelo ugoden izbor je recimo Vtin Portable Shower Speaker.

Razvrščevalnik plošč

Police z glasbenimi albumi so za glasboljubca sveto območje. Samo on zares razume po kakšnem sistemu so plošče zvrščene. Ste gledali film Diner v katerem se zakonca Schreiber sporečeta zaradi ženine prevelike redoljubnosti? Spomnimo se skupaj ob ogledu naslednjega izseka in zapečatimo, da roknrol spada k roknrolu in da glasba nikoli ni samo glasba: 

Problemu se lahko elegantno izognete z darilom v obliki razvrščevalnikov plošč. Še poseben dobrodošli so takšni, na katere si lahko skrbni varuhi sami zapišejo sistem, po katerem razvrščajo svoje glasbene svetinje. Tako boste lahko med njimi mirn(ejš)e vesti brskali tudi sami.

Lično urejanje lahko pričnete z BCW Supplies 33 RPM Record Divider.

Fotografije: Profimedia