Da bi bil dramatični učinek čim večji, imate na voljo dve skrajni možnosti: lazanjo vam lahko pripravi robot ali pa goli tipček iz sosednjega fitnesa.

Robot chef - odlična mineštra na binaren način

V minulem letu smo bili priča prvemu prototipu robotske kuhinje na svetu. Gre za nekaj funkcionalnih robotskih rok, ki z enako spretnostjo, občutkom za gibanje in hitrostjo oponaša kuharske poteze BBC-jevega MasterChefa Tima Andersona. Inovacija je nastala kot skupen projekt univerze Stanford ter dveh podjetjih za robotiko, pri čemer pravzaprav ne dobite celega robota, ampak samo roke.

Te so vgrajene v kuhinjo, sposobne pa so pripraviti kar 2.000 različnih jedi raznih svetovnih kuhinj. Recepti so na volji na i-Tunesih, robotske roke pa je možno aktivirati kar prek pametnega telefona. Še to: robot ne pripravi samo lazanje po receptu vaše none, ampak za seboj tudi pospravi posodo. Prva komercialna različica naj bi bila na voljo že letos, cena pa se giblje okoli 13.000 evrov.

Seksi chef, odet samo v predpasnik in kuharsko znanje

Če vam recepti izpod avtomatskih rok ne dišijo, potem je tu druga opcija, čisto nasprotje. Se pravi, namesto kulinatorja s špageti bolognese, si lahko najamete lepotca, ki vam to isto jed pripravi zgoraj brez. Kako naj to razložimo? Že tisočletja vemo, da kulinarika in erotika nastopata z roko v roki. Nekaj je na tej privlačni sinergiji, v kateri se meša apetit po piščancu na toskanski način in apetit po kuharju, ki ga je pripravil (če vam je oseba, ki spretno vihti kuhalnice in zajemalke všeč).

In ker splet prenese vse, je kuharjev, ki upajo pokazati več kot le svoje kulinarične veščine, zdaj že malo morje. Imamo npr. Adriana de Berardinisa, ki ga pri pripravi jedi veže zgolj minimalističen predpasnik. Popolnoma gol kuhar z izklesanim telesom se spretno suče med lonci, medtem ko čisto resno govori o italijanskih specialitetah.

Ni pa Adrian edini novodobni hibrid mišičnjaka in kuharja. Napol ali v celoti gole kuharske mojstre si lahko izbirate po lastnih preferencah – nekako tako, kot da bi naročali z menija. Za pokušino: peruvijski Franco Noriega (v spodnjem videu na oddaji Ellen, tule pa je njegov Instagram profil) – sedeč v lotosovem položaju razpreda o juhah. Hot Chef stepa smetano z dovršeno kretnjo profesionalca. Officialflinch93 urno nameša solato, medtem ko ga skupaj držijo samo miniaturne spodnjice Calvin Klein. Nemara je najbolj zabaven del golih kuharjev ravno v tem, da so povsem brezbrižni glede svoje golote. Niti kančka sramu. Obračanje polpet v tangicah? Za spletne kuharje to sploh ni problem.

Končajmo, kot se spodobi. S sladico. Topless Baker – mojster tort. Hot Chef: specialist za souffle, za katerega vemo, da ga ni preprosto pripraviti, ampak on vseeno tako zelo obvlada, da mu ostane še čas za poplesavanje. Pri vsem tem cirkusu golote pa le ne pozabite, da ste tu v bistvu zaradi receptov. In morda zato, da vas Franco Noriega nauči pripraviti romantično večerjo za prihajajoče valentinovo: Franco pravi, da je "super enostavno". 

Naslovna fotografija: Profimedia