Ideja #1: 50 odtenkov slovenskih fasad
(@50_odtenkov_slovenskih_fasad)

Slovenci zase radi rečemo, da smo precej dolgočasen narod. Goveja žup'ca v nedeljo, pa en dan prej se opere passata, pozimi se smuča na Krvavcu, poleti se namaka v Premanturi – pač preprostost preverjenega in zanesljivega. Ko pa beseda nanese na fasade, postanemo še kako živahni. Iz nekega čudnega razloga lastnike večjih in manjših nepremičnin na sončni strani Alp prežema neverjetna strast do barv, divje pa postane predvsem na spolzkem terenu vzorcev in motivov. Tu slovenski živopisni domicili naravnost ponorijo, eksperimentiranje s kombinacijami pa postane kreativno do tiste nevarne meje, ko se zaveš, da bo morda tvoje pročelje končalo kot vzorec na kakšnem Dolce & Gabbana puloverju za dva tisoč evrov.

Ideja #2: Nabor razgaljenih ljubljanskih gležnjev
(@ljubljanski_gleznji)

Nekatera dekleta rada pokažejo svoj dekolte, nekateri fantje radi pokažejo svoje bicepse. Zdaj pa živimo v nekem čudnem obdobju, ko tako eni kot drugi neznansko radi kažejo svoje gležnje. Mlajša generacija (z nekaj pogumnimi primerki odločno prestarih za to modno muho) je ta trend najbrž pobrala v kakšni Floridi in pri tem pozabila, da je v šestih mesecih, ko na našem koncu planeta vladajo bolj neprijazni vremenski pogoji, z dotičnim modnim detajlom še toliko težje ohraniti neki nivo dostojanstva od kolen navzdol. Bizarnost tega navdiha se na mikroravni odvija tudi na Instagram profilu Ljubljanski gležnji, kjer galerija raste iz dneva v dan.

Ideja #3: Popotniška mačka Suki
(@sukiicat)

1,3 milijona sledilcev je številka, ki vam pove, da je internet nor na zelo specifično bengalsko mačko, ki radostno potuje po svetu. Suki je prava mačja avanturistka, ki je obiskala več držav, kot jih bomo verjetno jaz in vi skupaj. Tu pa tam sicer poheca svojo lastnico, ko kar tako, čisto brez veze, sredi zenovskega veslanja po jezeru skoči iz kanuja. A brez skrbi, to je vendarle muca, ki jo od sveta in vsega mogočega gozdnega življa loči dobro zavezan povodec. Suki je prava zlata jama, saj njena lastnica ne živi le od naše pozornosti, ampak tudi prodaje vseh ljubkih izdelkov, ki so tako ali drugače povezani z njeno radovedno sopotnico. Če iščete dozo očarljivega in nimate izrazite averzije do mačk, potem morate spremljati Suki.

Ja, tudi na Bledu je bila!

Chasing leaves in Slovenia

A post shared by Suki Cat (@sukiicat) on

Bad decisions...

A post shared by Suki Cat (@sukiicat) on

Ideja #4: Bizarni potniki
(@passengershaming)

Ste kdaj pomislili, kako je možno, da se med šesturnim poletom sopotnik na vaši desni tako sprosti, da se njegova glava znajde v vašem naročju? Mi tudi ne, pa smo doživeli že marsikatero popotniško prigodo. A dejstvo je, da na potovanjih, sploh kadar se znajdemo v vse manj udobnih letalih, marsikatero pripetijo prenesemo bolj ali manj stoično. Se je pa tako razvila Instagram galerija ubožčkov, ki jih je pobral spanec nekje 10.000 metrov nad Pacifikom in zdaj svoje ekstremitete tiščijo v že tako okrnjen osebni prostor svojega sopotnika. Ob njih pa še kopica takšnih in drugačnih potnikov brez sposobnosti samocenzure, ki se recimo slačijo kar sredi letala, hladijo pico ob ventilatorju ali pa si brezbrižno opravijo pedikuro kar med poletom.

Ideja #5: Nočne more Tinder konverzacij
(@tindernightmares)

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo digitalna platforma serijskega zmenkarjenja Tinder dobila svojo kavč različico. Za vse tiste, ki ne bi radi doživeli bridkih razočaranj nad izgubljeno umetnostjo, ki smo jo nekoč poznali pod imenom konverzacija, a še vedno premoremo toliko naravne zvedavosti, da lahko iz varnega zavetja spremljamo najhujše verbalne diareje te zmenkarske parade. Fiaske sodobne romantike spremlja 2 milijona ljudi, preživelim na teh zmenkih pa bi lahko mirno podelili medalje za pogum.

Ughhhhhhh

A post shared by Unspirational (@tindernightmares) on