Preteklo nedeljo se je v igri Fortnite pripetil dogodek z nazivom The End. Konec, ki je napovedoval zaključek desete sezone, pa je igralce presenetil z eksplozijo rakete na virtualnem otoku, kjer se igralci v formatu Battle Royale podijo do zadnjega preživelega. Eksplozija je v igri uničila otok in vse naokoli, da je ostala samo vrteča se črna luknja, okoli katere se zdaj že dneve le mistično preliva modrikast dim.

(Ravno danes, 15. oktobra, je črno luknjo nadomestil predstavitveni video za Fortnite Chapter 2, ki je že na voljo za igranje):

Na spletu je završalo. “Je to konec Fortnita?” Ljudje so se zatekli na vse obstoječe socialne medije in sprožili val zanimanja, ki je pritegnil celo največje svetovne medije. Epic Games, založnik igre Fornite, je na streaming platformah Mixer, YouTube in Twitch nemudoma začel predvajati črno luknjo, v katero zdaj že dneve strmi tudi po 100.000 gledalcev (v povprečju pa okoli 50.000 na dan). Dogodek je imel v teh dneh tako mogočen odmev, da je v zadnjih dneh več milijonov igralcev in radovednežev prišlo vsaj za trenutek strmet v skrivnostno črno luknjo, vsi v upanju, da bodo na ta ali oni streaming kanal priklopljeni ravno takrat, ko se bo nekaj zgodilo.

In zgodilo se bo. Ker to seveda ni konec igre Fornite. Je le impresivna marketinška kampanja, o kateri se bo najverjetneje pisalo tudi v učbenikih. Vsaka spletna igra ima namreč različna obdobja, ko je igra igralcem nedosegljiva bodisi zaradi rutinskega vzdrževanja bodisi zaradi posodobitev. To doslej neuporabno in igralcem vedno nadležno obdobje jim je pri Epic Games uspelo spremeniti v marketinški spektakel. Čas, ko je igra nedosegljiva zaradi nadgradnje v Fortnite Chapter 2, je tako za Fortnite postal najbolj odmeven segment, saj se o igri piše več kot takrat, ko jo je bilo mogoče igrati.

Fortnite
Mnogi, ki igre Fornite niso nikoli igrali, zdaj spremljajo dogajanje ob prihodu novega poglavja

Vse to zdaj gradi izjemno navdušenje za prihajajočo sezono, strmenje v črno luknjo virtualnega sveta igre Fortnite pa že označujejo za najbolj gledan igračarski dogodek v zgodovini.

Igra Fortnite, ki jo je mogoče igrati na konzolah, PC-ju in mobilnih napravah, pa svoj uspeh gradi predvsem na tem, da se neprestano nadgrajuje. Enajsta sezona bo tako zagotovo prinesla kup novosti, zaradi katerih se bodo tudi že dolga leta zapriseženi igralci lahko ponovno zaljubili v ta senzacionalni digitalni produkt, ki pa v samem diskurzu o vplivih in kakovosti video iger še vedno deli javno mnenje. A o tem bomo kaj več spregovorili po tem, ko vidimo, kaj vse prinaša Fortnite Chapter 2. In tule je napovednik:

Naslovna fotografija: Profimedia. Foto: Epic Games.