Vodnar (22. januar–18. februar)

Aplikacija: Adobe Spark

Vam je že kdo povedal, da zelo radi govorite? Ne jemljite tega kot kritiko. Komunikacija vam zelo leži, zato vas je fajn poslušati, to veščino pa ste s prehodom na mobilne aparature radostno prenesli tudi na družbene medije. Ker ste ves čas v iskanju kreativnih idej, kako bi lahko še bolj edinstveno, umetniško in nasploh navdušujoče kakšno svojo misel zabrisali v svet, vam bo prav prišla Adobova aplikacija Spark. Ker vas običajni foto filtri in standardni grafični dodatki za objave že malce frustrirajo.

Ribi (19. februar–20. marec)

Aplikacija: Spotify

Spotify je končno tudi v Sloveniji! Kako ste lahko veseli. Ribe imate kar nekaj zavidljivih vrlin, a tista, ki vam jo druga znamenja lahko najbolj zavidajo, je vsekakor vaša inherentna sposobnost bežanja pred realnostjo. Ta beg znate izpeljati na različne načine, bodisi s takšnimi ali drugačnimi substancami (no, no, saj štekamo, pripomoček je pripomoček), pogosto pa tudi z glasbo. Kaj je torej za vas boljšega kot neskončna knjižnica vseh vrst glasbe, Spotify pa ima poleg vsega tudi veliko več odličnih že izdelanih plejlist, da boste za vsako priložnost našli tisti nabor komadov, ki vam najbolj pašejo. Saj veste, ribe znate žurirati na čisto vsako melodijo.

Oven (21. marec–20. april)

Aplikacija: Trello

Seveda imate Trello že nameščen. Ker imate nameščene praktično vse aplikacije, ki tako ali drugače asistirajo pri upravljanju urnika, nalog in obveznosti. Medtem ko že drugič ta teden preurejate svoj koledar za naslednja dva meseca, ker bi ga tokrat radi uredili po barvni lestvici, si vzemite le minuto odmora, da vas malce potolažimo. Vaša odvisnost od aplikacije Trello (ali njej podobnih, ampak, hej, Trello zna vse tako lepo sortirati, mar ne?) nikakor ni moteča! Še več – prijatelji in znanci vam zavidajo vaše organizacijske sposobnosti, lične zapiske in skrbne beležke, ki vam pomagajo, da nikoli ničesar ne spregledate ali zamudite. Kar povabite kakšnega dvojčka v svoj Trello profil, da bo videl, kako je dejansko videti urejen kaos.

Bik (21. april–20. maj)

Aplikacija: Yummly

To sicer ni aplikacija, ki jo že imate, je pa aplikacija, ki jo nujno potrebujete. Nujno je namreč, da tu in tam vsaj malce prekinete svoja trmasta prerekanja, bodisi na Twitterju bodisi v živo. Saj razumemo, da vas borba za svoj lastni prav hitro posrka v vse vrste metaforičnih zajčjih lukenj, a obenem vemo, da si večkrat očitate, kako si ne vzamete dovolj časa, da preizkusite (ali se naučite) nekaj novega. Pa to obožujete. Obožujete se naučiti nekaj novega. Ker potem še lažje solite pamet drugim. Da pa bo učenje tudi sproščeno (in znanje uporabno), pograbite Yummly. Yummly je popularna aplikacija za – kuhanje. Ne glede na svoje znanje, tudi če znate samo osmoditi hrenovko, boste s to aplikacijo vedno doživljali nepozabne kulinarične avanture.

Dvojčka (21. maj–20. junij)

Aplikacija: Calm

Ni lahko živeti z razcepljeno osebnostjo, kajne? Toliko enih misli vam zato bega po glavi, toliko enih internih dialogov, da včasih kar pozabite na življenje, ki beži mimo vas. Po naravi ste nemirni, resni, analitični, preudarni, obenem pa ves čas v stresu, ker živite na kaotičnem precepu neštetih interesov, želja, sanj in zamisli. Če vas ta teden še ni zagrabil krč v hrbtu, lahko to idilo podaljšate še za kakšen dan z aplikacijo Calm. Oprah Winfrey pravi, da je to top aplikacija za meditacijo in ker vam je ezoterično blizu, boste svojo nekonsistentnost iz resničnega življenja lahko nadomestili z duševnim ravnovesjem v umu. Pomagalo bo tam, kjer je nujno – pri stresu in samozavesti.

Rak (21. junij–22. julij)

Aplikacija: Happify

Vaš največji življenjski izziv je vsekakor upravljanje lastnih čustev. Na čustvenem spektru vas vsakodnevno premetava na vse strani, kar pa ni nujno slabo – je pa slabo, če vsa ta čustva ovirajo vaše normalno obratovanje. Tu vskoči Happify. Happify vas na začetku vpraša nekaj osebnih vprašanj, potem skupaj določita svoje cilje za duševno zdravje (v bistvu samo odkljukajte, da želite biti srečni) in igra se lahko začne. Ja, igra. S pomočjo znanosti izdelane miselne igre (plus uporabni nasveti) vas na zabaven, poučen in pretkan način vodijo do boljšega počutja, umirjenosti in razumevanja samega sebe.

Lev (23. julij–22. avgust)

Aplikacija: Elevate

Neustavljivi deloholiki ali pa vsaj tako zagreti sanjači, da boste naredili vse, kar lahko, da dosežete zastavljene cilje. In ker levi že imate točno toliko svinčnikov, kot jih potrebujete, da si zapišete vse načrte, točno toliko planerjev, da lahko osemkrat razvrstite vse svoje dejavnosti, in točno toliko fasciklov, da lahko arhivirate vse, kar je že bilo storjeno, vas do naslednje točke ovirajo le še vaši možgani. Ki že lep čas gonijo na polnih obratih, zato je čas, da jim pomagate odkleniti naslednjo težavnostno stopnjo. Elevate je aplikacija, ki s posebno zastavljenimi igrami izboljša funkcionalnost možganov. Točno to, kar hočete: da se zabavate in ob tem postajate pametnejši. Zdaj bodo vsi želeli biti vaš poslovni partner.

Devica (23. avgust–21. september)

Aplikacija: Day One

Najbolj srečni ste, kadar je vse lepo organizirano. Kadar imate občutek, da imate nadzor nad vsako še tako banalno rečjo v svojem življenju. Zato obožujete kompleksne in dodelane planerje. Takšne, ki imajo polno zavihkov in opomnikov, polno razpredelnic in strukturiranih urejevalnikov. Da pa zato ne boste nosili s seboj debelega, tiskanega planerja, si preprosto izberite najboljši planer v obliki aplikacije. Day One se hvali s prav tem nazivom - #1 aplikacija za dnevniško vodenje čisto vseh aspektov vašega življenja. Pa še impresivno dodelan koledar ima. Saj veste, kako radi imate koledarje.

Tehtnica (22. september–22. oktober)

Aplikacija: Audible

O tej aplikaciji smo na Mozaiku že ničkolikokrat pisali, saj smo tudi sami veliki navdušenci nad zvočnicami. A kaj so zvočnice? Knjige v zvočni obliki. Ker v tem času smo tako leni, da nam morajo fini zvezdniki s svojimi žametnimi glasovi prebirati romane za lahko noč. In tehnice obožujete knjige. Pisana beseda je za vas kot prefinjen mentalni stimulans, če pa jo po novem doživeto prebira kakšen hollywoodski frajer, pa še toliko bolje! Audible ponuja tisoče knjižnih naslovov v zvočnem zapisu, zato kar zamenjajte posteljnino, da bo dišala po sivki, se zavijte v hladno rjuho in potisnite najljubše slušalke v uhlje. Čas je za novo bralno pustolovščino.

Škorpijon (23. oktober–22. november)

Aplikacija: The Pattern

Škorpijoni ste sicer zelo ekstrovertirani, družabni, zgovorni, seveda tudi strastni in ves čas zaljubljeni. Dajete občutek, da pri vas nič ne ostane skrito – a to ne drži. Imate kar nekaj skrivnosti. Kar nekaj dobro skritih strani svoje osebnosti, ki jih ne pokažete kar vsakomur. Zato obožujete aplikacije, ki vam omogočajo raziskovanje samega sebe. The Pattern (prevedeno: 'vzorec') je nadvse zanimiva in visoko ocenjena aplikacija, ki uporabniku omogoči, da zakoplje nekoliko globlje v svojo osebnost in razišče svoje dejanske kompatibilnosti z drugimi osebnostmi. Razumemo, da ste prepričani, da se že zelo dobro poznate, ampak poskusite – morda vas odkritja v aplikaciji presenetijo.

Strelec (23. november–21. december)

Aplikacija: Airbnb in Tripit

Pandemija vas je užalila na najbolj elementarnem nivoju, saj vam je odvzela prav tisto, kar imate najraje – potovanja. Strelci pač hlastno drvite za avanturami, svobodo, novimi izkušnjami in ves čas govorite, da najraje odkrivate nove kulture. Zdaj, ko te kulture nevarno kašljajo in kihajo, potujete bolj ali manj v mislih, kjer že načrtujete naslednje ekspedicije, ko se bo stanje vsaj približno normaliziralo povsod po svetu. Airbnb je zato vaša nujna aplikacija, vam pa ob tem priporočamo še eno – Tripit. Tripit je vrhunski popotniški pomočnik. Kot če bi s seboj ves čas imeli najbolj organiziranega in razsodnega prijatelja (torej, devico s planerjem), ki ponuja celosten pregled vašega potovalnega načrta. Pa čeprav ga morda za zdaj ustvarjate samo hipotetično.

Kozorog (22. december–21. januar)

Aplikacija: Yelp

Marljivi. Redoljubni. Neposredni. Brez težav tudi vodstveni. Ampak na svoj način tako zelo naporni. Pri kozorogih velja zelo enostavno pravilo – v neki točki vas bo zagotovo nekaj zmotilo. Čeprav potrpežljivo srkate kisle kave, če le sedite v svoji najljubši kavarni, nikoli ne spregledate, kadar zaželeni standardi nekoliko upadejo. Ker ste lepo vzgojeni, seveda ne boste lajali na osebje, boste pa z veseljem povedali točno tako, kot v resnici je – na Yelpu! Tam, kjer boste z vsemi zvezdicami redoljubno označili najljubše restavracije in lokale, boste lahko ravno tako iskreni, kot si v živo nikoli ne drznete biti.

Naslovna fotografija: Profimedia