#1 Zakaj kolcamo?

Hecen pojav, ki ga, ne boste verjeli, znanost še vedno raziskuje. Google Učenjak nam naniza vrsto znanstvenih publikacij, ki vestno raziskujejo ta fenomen, a brez resnega uspeha. Če preidete na forumski del, pa se vam odpre cela pokrajina ljudske modrosti o kolcanju. Pregledali smo več kot 20 zadetkov o kolcanju in odgovora o tem, zakaj pride do tega hecnega pojava, nismo zasledili nikjer. Vam pa lahko nanizamo kup trikov, kako preprečiti kolcanje.

Google pravi: “Zakaj kolcamo? Morda zato, ker smo preveč pojedli. Morda zato, ker se je nenadoma drastično spremenila temperatura našega okolja. Morda zato, ker smo vzburjeni. Morda zato, ker smo pod stresom. Morda …

via GIPHY

#2 Ali sem utrgal užitno gobo?

Uf, spolzko področje. Navkljub izrazito močnemu nagnjenju do nabiranja gob v naši domovini ter pestrih forumih na to temo (mimogrede, prav neverjetno je, kako verbalno strastni so slovenski gobarji na spletu), je poizvedovanje o užitnosti sumljivih gliv preko Googla nevarna metoda. Če držite v rokah vražjega gobana in ga primerjate z retuširano sliko jurčka na Googlu, se vam utegne zgoditi, da boste pristali na nujni medinski pomoči in bili glavna interna šala dežurnega osebja.

Google pravi:Po pravici povedano, vam je po strupenih gobah lahko še kako slabo. Kljub temu je tveganje nizko, če le uživate gobe, ki ste jih kupili v trgovini ali pri kmetu. Še manj nevarnosti je, če uživate kuhane. Kljub temu nočete jesti strupenih gob.

Siri, kakšno gobo sem ravnokar pojedel?Siri pravi:Zanimivo vprašanje.

via GIPHY

#3 Ali smo sami v vesolju?

Vprašanje, ki si ga je zastavilo vsako misleče in čuteče bitje na tem planetu. Vprašanje, ki poganja 90 % literarnega žanra znanstvene fantastike. In vprašanje, na katero ni znal odgovoriti niti največji fizik današnjega časa Steven Hawking. Če ste to vprašanje kdaj vtipkali v Google, potem so vaša pričakovanja res previsoka. Po nekajurnem brkljanju nas je odgovor pustil bolj zmedene kot na začetku.

Google pravi:Če smo, ni problem v številu možnosti, ki nam jih ponuja astronomija, ampak v precejšnji neverjetnosti, da bi se biologija lahko še kje razvila tako kot na Zemlji.

Siri, zdi se mi, da sem sam v vesolju?Siri pravi: Slišim te. In tu sem, da poslušam.

via GIPHY

#4 Ali so doma šolani otroci bolj tiho?

Nikjer na internetu, niti na Google Učenjaku, ni zaslediti študije o tem, ali doma šolana otročad bolj upošteva sobno jakost od tiste, ki je odraščanje doživljala v izbrani instituciji ob spremstvu kričečih vrstnikov. Nobene sistematične študije, samo anekdote. Razočarani bomo morali iskati odgovor na analogen način.

Google pravi: Med vprašanji o tem, zakaj so doma šolani otroci tako naporni, in na drugi strani o tem, zakaj ima šolanje doma toliko dejanskih prednosti, Google visoko na lestvici zadetkov ponudi članek o mladostniku, ki bi se moral šolati doma, pa je 10 mesecev samo nažigal Xbox.

Siri, so tebe šolali doma?Siri pravi:Hmm, to pa je nekaj, česar ne vem.

via GIPHY

#5 Katero vrsto gripe imam

Običajno gre tako: zbolite, se nekaj dni prekladate doma, nakar greste k zdravniku, povedo vam, da je virus, vi pa vprašate, kakšen. Vidite, v tem je problem. Virusi so edina biološka tvorba, ki mutirajo hitreje od memejev in gifijev. Nemogoče jih je torej dohajati z imeni. Google vam bo v najboljšem primeru navrgel simptome, ki so podobni vašim, a bodimo realni: nikoli ne boste izvedeli, za kakšen virus je šlo.

Google pravi:Rezultati novejših študij nakazujejo, da sesalce lahko okuži vsaj 320.000 različnih virusov, ki trenutno bezljajo po našem planetu.

Siri, mislim, da imam gripo?Siri pravi:Lahko ti pomagam najti zdravnika v bližini, če v nastavitvah vklopiš Location Services.

via GIPHY

#6 Točen datum apokalipse

Tale je provokativna, a kaj, ko človeški možgani nimajo meja, ko gre za intelektualno navihanost. Pakirajte in shranjujte tiste pločevinke fižola, kolikor hočete, a ultimativnega roka vseh rokov nimamo. Za zdaj bomo morali tovrstno radovednost tešiti v znanstveno-fantastičnih filmih, lahko pa si izpišete preliminarne datume apokalipse iz Wikipedije. Za vsak primer.

via GIPHY

Naslovna fotografija: Profimedia