Na neki točki smo si verjetno vsi želeli biti igralci. Že zato, ker če bi bili nenadoma slavni, bi vsem bivšim nemudoma postalo žal, da so nas zapustile (oz. zapustili), pa tudi zato, ker bi kot slavni igralci imeli prost vstop na vse najboljše zabave na svetu. A kar verjetno najbolj zavidamo igralcem, je stanje na njihovem bančnem računu.

V zadnjih letih se je stanje med najbolje plačanimi malce premešalo. Zaradi preusmeritve zabavne industrije v masovno proizvodnjo igranih serij nas tako s svojimi mezdami vse bolj fascinirajo prav igralci v TV-serijah. Tu je 10 tistih, ki trenutno dominirajo s svojimi milijoni:

10. Mariska Hargitay

Zaslužek v 2017: 12.500.000 dolarjev

Mariska Hargitay v seriji Zakon in red

Obraz, ki je vsekakor znan vsem, ki uživate v seriji Zakon in red (Law & Order), v kateri Mariska že od leta 1990 nastopa kot preiskovalka Olivia Benson in redno rešuje zločinske primere najbolj nenavadnih značajev. Kot zanimivost: Mariska je pred davnimi leti nastopila tudi v seriji Obalna straža (Baywatch).

9. Mindy Kaling in Ellen Pompeo

Mindy Kaling v Mindy se dogaja
Mindy Kaling v seriji Mindy se dogaja
Ellen Pompeo v Talenti v belem
Ellen Pompeo v seriji Talenti v belem

Zaslužek v 2017: 13.000.000 dolarjev

Mindy in Ellen si z enako plačno vsoto delita deveto mesto. Mindy Kaling je vodilna igralka v lastni seriji Mindy se dogaja (The Mindy Project), Ellen Pompeo pa poznajo predvsem navdušenci nad zdravniško dramo Talenti v belem (Grey's Anatomy).

8. Ty Burrell

Zaslužek v 2017: 13.500.000 dolarjev

Ty Burrell v seriji Sodobna družina

Nadvse simpatični Phil Dunphy iz mega uspešne komične serije Sodobna družina (Modern Family) je sicer tudi občasni znanec z velikega platna. Lani se je recimo pojavil v komediji Dekliška noč (Rough Night), nekakšni vseženski različici Prekrokane noči (The Hangover).

7. Mark Harmon

Zaslužek v 2017: 19.000.000 dolarjev

Mark Harmon v seriji NCIS

Pri nas morda bolj zažge Zakon in red, v Ameriki pa vsi norijo za serijo Preiskovalci na delu: NCIS. Sivolasi vodja preiskovalne ekipe je Mark Harmon kot Leroy Jethro Gibbs. Harmon kdaj pa kdaj zatava tudi v kakšen film sumljive produkcije, ki ga potem nihče ne gleda.

6. Kunal Nayyar

Zaslužek v 2017: 25.000.000 dolarjev

Kunal Nayyar v seriji Veliki pokovci

Prvi iz ekipe serije Veliki pokovci (The Big Bang Theory), ki je v celoti na tem seznamu, je v Veliki Britaniji rojeni, potem pa v Indiji vzgojeni Kunal Nayyar. V seriji igra astrofizika Rajesha Koothrappalija. Pred dvema letoma je bil na tem seznamu tretji.

5. Simon Helberg

Zaslužek v 2017: 26.000.000 dolarjev

Simon Helberg v seriji Veliki pokovci

Naslednji v vrsti iz serije Veliki pokovci je mali, a nabriti duhovitež Simon Helberg, ki ga kakopak vsi najbolje poznamo v vlogi inženirja brez doktorata Howarda Wolowitza.

4. Kaley Cuoco

Zaslužek v 2017: 26.000.000 dolarjev

Kaley Cuoco v seriji Veliki pokovci

Z le odtenkom več v natančnem zaslužku, sicer pa nadvse blizu soigralcu Helbergu, četrto mesto zaseda simpatična blondinka v vlogi Penny, ki se navkljub minimalnemu poznavanju fizikalnih zakonov in koncepta Schrodingerjeve mačke dobro meša med vrle akademike v seriji Veliki pokovci.

3. Johnny Galecki

Zaslužek v 2017: 26.500.000 dolarjev

Johnny Galecki v seriji Veliki pokovci

Naslednji v vrsti je kakopak znani Johnny Galecki, ki si svojo televizijsko slavo kroji kot dr. Leonard Hofstadter v seriji Veliki pokovci. Galecki je sicer resna hollywoodska zvezda. Svojo pot je začel v seriji Roseanne, smo ga pa videli tudi v Hancocku, Krogih in seriji Priskledniki.

2. Jim Parsons

Zaslužek v 2017: 27.500.000 dolarjev

Jim Parsons v seriji Veliki pokovci

Jim Parsons je naravni fenomen. 45-letni igralec, ki v Velikih pokovcih brez težav igra 30-letnega Sheldona Cooperja, je leta 2016 prejel celo nagrado revije People za najbolj priljubljenega igralca v televizijski komediji.

1. Sofia Vergara

Zaslužek v 2017: 41.500.000 dolarjev

Sofia Vergara v seriji Sodobna družina

Bombastična lepotica, ki si bajne milijone služi kot Gloria Delgado-Pritchett v neprestano nagrajeni TV-komediji Sodobna družina (Modern Family), je bila nominirana za štiri zlate globuse, štiri nagrade emmy in kar sedem cehovskih nagrad. Pa še videti je kot latino boginja.

Fotografije: Profimedia.