Morda se na prvi pogled zdi, da šestim izbranim tekmovalcem na Ekstremnem binge izzivu ni bilo tako težko, ker le kdo si ne bi želel za ves dan se potopiti v fantazijski svet Igre prestolov? A pogledati celotno sezono v enem kosu in pri tem opravljati neprijetne izzive, nikakor ni mačji kašelj, zlasti ne z omejenimi premori. Med gledanjem namreč nisi smel za nekaj uric zadremati pod toplo odejico in potem nadaljevati ogled, kot da se ni nič zgodilo.

Binge izziv
Eddard Stark postane roka kralja in tekmovalci so s tem dobili nov izziv - celo epizodo so morali držati dvignjeno desno roko

Ekstremni binge izziv se je ves čas predvajal v živo na Twitch kanalu Mozaik_A1, kjer ste lahko kadarkoli med dogodkom preverili, kako se držijo trpežni tekmovalci, na Facebook strani podjetja A1 pa so z vklopi v živo napovedovali nove izzive, ki so jih razkrili pred začetkom vsake nove epizode. Celotni prenos dogodka je arhiviran med posnetki na kanalu Mozaik_A1 (mimogrede, zaradi avtorskih pravic se slike in zvok serije, ki so jo gledali, ne smejo predvajati).

Mozaik_A1 on www.twitch.tv

Po enajstih urah binga in izzivov pa smo le dobili zmagovalko. Nika Helena Ramovš je zasedla železni prestol in prevzela glavno nagrado: brezplačno naročnino A1 GO! In A1 Play za 2 leti, HBO GoT paket (GoTRisk namizna igra + GoT jopica s kapico + GoT majica + GoT skodelica + GoT pečat) in hišni kino Sony HTXF9000 CEL. In medtem ko je Nika ponosno postala khaleesi binge gledanja serij – vsekakor zavidamo njeni vztrajnosti, jekleni volji in nadzoru nad spalnimi hormoni – smo zdaj zares dodobra ogreti za prihajajoči zadnjo sezono Igre prestolov, ki se obeta aprila 2019!

Nika Helena Ramovš, zmagovalka Binge izziva
Na prestol najtrpežnejših binge gledalcev je sedla Nika Helena Ramovš - čestitamo!

Z Niko pa smo seveda še na kratko poklepetali o tej edinstveni izkušnji:

  • Ste pričakovali, da se boste tako dobro izkazali na binge izzivu?
    Nikakor nisem pričakovala, da mi bo šlo tako dobro. Presenetila sem celo samo sebe. Doma namreč velikokrat gledam serije na ta način, ker ko mi kakšna postne všeč in zanimiva, je kar ne morem nehati gledati.
     
  • Kaj vam je bilo pri Ekstremnem binge izzivu najtežje?
    Težav mi niso povzročale žeja, lakota in utrujenost ali kaj, kar bi se zdelo najbolj očitno, ampak predvsem upadanje pozornosti. Ko tako dolgo gledaš eno in isto serijo, pa tudi, če je tako zanimiva kot Igra prestolov, pozornost sčasoma začne pešati.
     
  • Katera naloga vam je bila najtežja in zakaj?
    Morda nekoliko nepričakovano, a najtežji izziv mi je bil v bistvu zadnji kviz. Takrat sem bila že zelo utrujena, koncentracija mi je padala in se mi nikakor ni uspelo osredotočiti na določena imena in dogodke v seriji, čeprav bi sicer vse to znala brez težav opisati in povedati tudi, če bi me zbudili sredi noči. Ampak po 11 urah neprestanega gledanja serije možgani ne delujejo, kot bi morali. (smeh)
     
  • Katere so sicer vaše najljubše serije, ki jih brez težav bingate?
    Brez težav lahko seveda gledam Igro prestolov pa tudi Vikinge, Black Sails in Bull. Bi se pa zagotovo našla še kakšna.
     
  • Kakšen je sicer vaš optimalni binge večer – sami, s prijatelji, s čim si najraje postrežete?
    Moj optimalni binge večer bi bil s sestro, ker imava zelo podoben okus za serije in hitro najdeva takšno, ki bi bila všeč obema. Potem bi se zleknili na udoben kavč, se pogreznili v kup blazin – no, bolj jaz kot ona – ne bi smelo biti ne premrzlo in ne prevroče, za dober okus pa bi dodali nekaj slanega in nekaj sladkega. Pa veliko pijače! In vedno bi morala biti poleg tudi najina dva psa.
     
  • Kako sicer najraje gledate serije – na televiziji, računalniku, mobilnih napravah?
    Serije najraje gledam kar na televiziji, ker to ponuja najboljši občutek. Velik zaslon, glasnost, da odmeva. Tako se lahko popolnoma potopim v serijo. Postanem del nje.