Doživite novo izkušnjo interneta in televizije z Ultra tehnologijo ter se že za naslednje oglede košarkarskih tekem dokončno rešite počasnega interneta, slabe TV izkušnje, čakanja na priklop, vrtanja in kablov po stanovanju. Smuknite na ultra domačo stran in se pripravite, da vas Ultraman izstreli v prihodnost. In kaj prinaša ta prihodnost? Ultra hiter internet, ultra TV-izkušnjo in to z ultra hitrim priklopom. Precej ultra, kajne?

Oglasno mesto

Kdor ne zmaga, ni Sloven'c?

93 : 97 (z Bosno in Hercegovino), 103 : 88 (z Madžarsko), 92 : 85 (z Litvo) in 71 : 90 (z Nemčijo). Slovenija je v zadnjih štirih reprezentančnih tekmah dvakrat zmagala in bila prav tolikokrat poražena. Še vedno aktualni evropski prvaki v košarki so na Eurobasket 2022 prišli kot favoriti za to, da dvignejo srebrni pokal zmagovalcev.

Taisti pokal, ki ga bo potem nacionalna košarkarska zveza spet lahko ponosno razstavila na polici sprejemne pisarne svojih prostorov, da se bo vsak obiskovalec najprej z očmi zaletel vanj, šele potem pa iskal pisarno, kjer bo oddal vlogo za prestop svojega sina. Še Luka Dončić do včeraj ni poznal poraza na največjem košarkarskem tekmovanju stare celine, a vse je enkrat prvič (zmage : porazi = 11 : 1).

Eurobasket 2022

Trenutni izkupiček Slovenije na evropskem prvenstvu sta torej dve zmagi in en poraz – a brez panike! Kot bodo rekli kavč selektorji in barski analitiki, tudi poraz več še vedno pelje v nadaljevanje tekmovanja. Vse lepo in prav. A prosimo, brez klasičnih “zmagali smo” in “izgubili so”. Navija se za reprezentanco, zmagovalcu – kdorkoli že je – pa se vedno čestita.

Oglasno mesto

Bi šel kdo s taksijem?

Še zdaj ni jasno, kakšna je zgodba voznika avtobusa, ki je zamudil po naše reprezentante pred uvodno tekmo evropskega prvenstva z Litvo. Obstaja tudi tista druga možnost, da tu ni bilo kakšne težke zarote in da ga morda vendarle ni podkupila mafija, organizatorji ali Sabonis. Recimo, da je bil ubožec pač pozen, ker je pozno startal. Saj veste, isti izgovor, kot ga imamo vsi, kadar zamudimo na predavanja ali pa na sestanek v službi. Tudi to se dogaja.

Turki so prav tako kot Slovenci imeli veliko za povedati na račun prevozov v Tbilisiju (prestolnici Gruzije, kjer so v skupini A skupaj z gostitelji). Od včeraj pa tudi uradno protestirajo pri organizaciji FIBA zaradi dogajanja na tekmi, ki so jo izgubili s 83 : 88. Po tistem, ko sta se proti koncu tekme Korkmaz in Sanadze, zaradi prekrška prvega nad drugim, rahlo popetelinila in izmenjala nekaj krepkih besed, sta bila izključena iz igre. In takrat naj bi sočasno iz ure čudežno izginilo debelih 20 sekund časa, kar naj bi predvsem šlo na roko domačinom.

Eurobasket 2022

Furkman in Duda sta vse skupaj očitno slabo prenesla, predvsem turški igralec, ki ga je na poti na predčasno okrevanje napadla trojica gruzijskih igralcev (Shengelia, Bitadze in seveda Sanadze), k tepežki pa je mimogrede pritegnilo še nekaj gruzijskih policistov, ki so varovali hodnik. Na srečo ni bil nihče od vpletenih mož postave poškodovan. Niti Korkmaz.

Naslednja je Nemčija ali žoga je okrogla

Nemci na krilih svoje udarne NBA trojice (Schröder, Wagner, Theis) trenutno zmagujejo. Vse odkar je svoje visoke košarkarske čevlje znamke Nike s številko 48,5 na klin obesil Dirk Nowitzki, niso zares imeli priložnosti ponovno poseči po najvišjih mestih na velikih tekmovanjih (na zadnjem evropskem prvenstvu so bili šesti). A vseeno govorimo o reprezentanci, ki je v svoji bogati zgodovini že postala evropski prvak (1993), evropski podprvak (2005) in bila tretja na svetovnem prvenstvu (2002).

Da mislijo tokrat kot država sogostiteljica resno, so pokazali že konec avgusta na zadnji kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo v tem ciklusu, saj so kot za šalo stresli tudi z Dončićem in Dragićem okrepljene Slovence – in to z zajetno razliko 19 točk. Se torej jutri obeta maščevanje? Mi seveda napovedujemo zmago Slovenije. 

Eurobasket 2022

Oglasno mesto

Luka Dončić nekoč in danes

Da bo vaše zaupanje v sposobnosti gonilne sile slovenske reprezentance večje, naj postrežemo s povprečnimi podatki.

Eurobasket 2017

Točke: 14,3
Skoki: 8,1
Podaje: 3,6

Eurobasket 2022

Točke: 16,7
Skoki: 7
Podaje: 8,3